Vrijwilliger login

Bel De Sociale Maatschap: (020) 435 45 55
  ⁄  Werken bij  ⁄  Kom werken bij onze anders-dan-anders buurtteams
Bel De Sociale Maatschap: (020) 435 45 55,
  ⁄  Werken bij  ⁄  Kom werken bij onze anders-dan-anders buurtteams

Kom werken bij onze anders-dan-anders buurtteams

Niet iedereen doet altijd even makkelijk mee in het leven. Daarom zijn onze buurtteams er. Deskundige teams die doorgaan tot ze iets voor elkaar krijgen. Typisch voor De Sociale Maatschap: kan het niet rechtsom dan linksom. Of het nu gaat om zorg, welzijn, wonen, werk, geld of veiligheid, wij helpen mensen op weg. Sta jij er ook zo in? Kom bij ons werken. Hier vind je onze openstaande vacatures.

Wat doet een buurtteam precies?

Hoe zit een buurtteam in elkaar? In welke functies kun je aan de slag? Wat houdt je werk in? En hoeveel vrijheid heb je? Ontdek hier de andere manier van werken in het sociaal domein bij De Sociale Maatschap.

Met wie werk je samen in een buurtteam?

In elk buurtteam zitten buurtteammedewerkers, schuldhulpverleners, sociaal raadslieden en ervaringsdeskundigen met elk hun eigen inbreng. Ga je aan de slag in een van deze functies? Dan werk je samen met onze collega’s van vroegsignalering en de sociale basis zoals het participatiewerk. Eén ding valt je op: De Sociale Maatschap is niet van de doorsnee-medewerkers. En die medewerkers weten elkaar heel goed te vinden.

Hoeveel ruimte heb je binnen een buurtteam?

Als buurtteammedewerker krijg je alle kans om je eigen deskundigheid in te brengen, om met jouw creatieve blik naar een situatie te kijken. Ben jij van het type doorgaan-tot-het-wel-lukt of buiten-de-lijntjes-kleuren-als-het-moet? Bekijk dan onze vacatures. Bij De Sociale Maatschap krijg je de ruimte om te doen wat je moet doen. Dat je daarbij nauw optrekt met je teamcollega’s en andere professionals spreekt voor zich.

Wat maakt werken in de buurtteams van De Sociale Maatschap zo speciaal?

 • Vroeg eropaf om erger te voorkomen
  Ben je niet van het afwachten maar eropaf? Ben je gedreven en ondernemend? Dan zit je goed in onze buurtteams. Je zit niet de hele dag achter het bureau, maar zoekt de mensen op bij huisartsen, buurthuizen, scholen etc. Zo doen we dat bij De Sociale Maatschap.
 • Dicht bij de Amsterdammer
  In een buurtteam sta je heel dicht op de levens van mensen. Amsterdammers kunnen zomaar binnenlopen met hun vragen of jij komt bij hen thuis. Dat maakt je werk interessant en waardevol.
 • Zoveel mogelijk hulp in buurtteam zelf
  Binnen het buurtteam los je zoveel mogelijk vragen zelf of samen met je collega’s op. Als het nodig is, roep je de hulp in van specialisten, van collega-organisaties of betrek je de sociale basis erbij.
 • Helder doel voor ogen
  Bij De Sociale Maatschap werk je volgens de bedoeling van de Amsterdammer. Samen zorg je ervoor dat buurtbewoners zichzelf zo goed mogelijk kunnen redden. De regie ligt altijd bij de Amsterdammers zelf. Zij bepalen zelf welk leven ze leiden. En zij weten zelf waar ze gelukkig van worden. Soms komen ze er alleen niet helemaal uit. Ben jij van het type wegwijzen-maar-niet-bepalen, dan ben je een goede match met De Sociale Maatschap.

Ook werken bij onze buurtteams?

Bekijk al onze om-blij-van-te-worden buurtteamvacatures in Amsterdam-Noord en -Zuid.
De vacatures voor de buurtteams in Amsterdam Noord en Zuid vind je in het vacature-overzicht.

Naar vacature-overzicht

Waar vind je de buurtteams van De Sociale Maatschap?

Wij hebben in totaal negen buurtteams verspreid over Amsterdam-Noord en -Zuid – elk met ongeveer 25 medewerkers. De komende jaren volgen er meer buurtteams. Zo kunnen we nog meer Amsterdammers dichtbij – in hun eigen buurt – ondersteunen, begeleiden, samenbrengen en versterken op de manier die zo typisch is voor De Sociale Maatschap.

Meer weten over buurtteams?

buurtteamamsterdam.nl

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.