Vrijwilliger login

Bel De Sociale Maatschap: (020) 435 45 55
Vacatures en stages
Bel De Sociale Maatschap: (020) 435 45 55,
Vacatures en stages

Gerelateerd

Vacatures en stages

Vacatures vrijwilligerswerk

Wil je graag iets doen voor anderen? Vind je het leuk om een rol te speken in je buurt? Wil je ervaring opdoen met werk?

Kom dan bij ons werken als vrijwilliger! Jouw werk is van veel waarde. Door jou kunnen wij activiteiten en diensten organiseren. Je doet hier veel buurtbewoners een groot plezier mee.

Lees verder op PuurZuid.nl en Doras.nl

Stages

Wij zoeken 3e jaars stagiaires HBO:

  • Sociaal Werk (maatschappelijk werk of ouderenwerk)
  • Sociaal Raadslieden Werk
  • Schuldhulpverlening

Wat ga je doen?
Als stagiaire Sociaal Werk ondersteun je cliënten (individueel of in groepsverband) met informatie en advies zodat zij op de hoogte zijn van de dienstverlening van onze organisatie dan wel van andere sociale instellingen in de wijk. Je brengt de hulpvraag in kaart en ondersteunt de cliënt zodat deze na beëindiging van de interventie (weer) op eigen kracht kan functioneren in de maatschappij. Je betrekt hierbij waar mogelijk  het netwerk van de cliënt en indien nodig zet je de ondersteuning van vrijwilligers in.

Als stagiaire Sociaal Raadslieden Werk ondersteun je cliënten bij vragen en problemen over wet- en regelgeving en het doolhof van instanties. Verder geef je informatie en advies over hun rechten en plichten. Daarnaast schrijf je brieven en bezwaarschriften.

Als stagiaire Schuldhulpverlening begeleid je mensen die in een problematische schuldensituatie verkeren of dreigen te geraken.  Je analyseert de oorzaken en de gevolgen van de schuldenproblematiek en ondersteunt de cliënt in het voorkomen van nieuwe schulden. Tevens begeleid je de cliënt bij het oplossen van de schuldenproblematiek, indien mogelijk door het aanvragen van een schuldenregeling. Je beschrijft de hulpverleningsdoelen van je cliënt in een werkplan. Waar nodig werk je voor het realiseren van de doelen samen met derden.

Wij bieden
Een prettige leeromgeving waarin je ervaring kunt opdoen in jouw vakgebied en waar je inzet zeker gewaardeerd wordt. Per stageplek is een stagebegeleider beschikbaar. De locatie waar je stage gaat lopen is kleinschalig maar biedt vaak alle vormen van maatschappelijke dienstverlening. Je komt terecht in een hecht en gezellig team waarin de vraag van de cliënt integraal benaderd wordt.

Nieuwsgierig geworden?
Stuur je gemotiveerde brief en cv naar stage@desocialemaatschap.nl en geef aan in welk vakgebied jij je wilt bekwamen.

We kijken uit naar jouw (toe)komst!

 

Gerelateerd

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.