Vrijwilliger login

Bel De Sociale Maatschap: (020) 435 45 55
WhatsApp brengt Noord nóg meer samen
Bel De Sociale Maatschap: (020) 435 45 55
WhatsApp brengt Noord nóg meer samen

WhatsApp brengt Noord nóg meer samen

App-groep organisaties groot succes in Amsterdam-Noord

Vele mensen en organisaties verlenen al jaren sociale hulp aan Noorderlingen. Van hulp bij het verkrijgen van werk en- inkomen tot en met hulp bij vrijetijdsbesteding.
Tot nu toe hielp die hulp heel goed, maar het kon nog beter. Althans, dat vond Hicham Driouech, werkzaam voor Werk, Participatie en Inkomen bij Gemeente Amsterdam.
Hij lanceerde het idee voor een app voor alle instellingen betrokken in de wijk: de “100% Noord-app”. En die app is nu al 100% succesvol.

De “100% Noord-app” werkt even simpel als effectief: via de app delen meer dan 200 professionals in de wijk de hulpvragen waar ze zelf niet direct een antwoord op hebben. Zo komen de vragen niet op één, maar op vele bordjes tegelijk te liggen.
Hicham vraagt iedereen die sociaal iets bij kan dragen mee te doen op de app. Of het nou een bedrijf of instelling is, of een Noorderling met een gouden hart.
Zo heeft Hicham een omvangrijk sociaal netwerk tot leven gewekt, dat nog dagelijks groeit en z’n waarde in Noord bewijst. En daar werd onlangs op geklonken tijdens de 100% Noord-borrel in Huis van de Wijk de Meeuw.

Ter borrel vertelde Florian Gase (Dock) over een klinkend succes: een vrijwel ingedommelde cliënt kon hij helpen door de app in te zetten. Florian ontdekte namelijk dat zijn cliënt toch nog een sluimerende ambitie had: werken in de keuken. Na een oproep van Florian in de “100% Noord”-app, kon zijn cliënt direct het keukenschort van de Regenbooggroep aantrekken. En inmiddels roert hij ook in de pannen bij Huis van de Wijk de Meeuw en Huis van de Wijk de Evenaar in Noord.

Barbara van der Weiden (Stichting Doras) kreeg een vraag van een vrouw in de wijk die haar hoofd, en dus ook haar huis, niet meer opgeruimd kreeg. Barbara’s appje werd meteen beantwoord door Het Leger Des Heils dat de volgende dag al schoon schip kwam maken.

Annelore Calis (Eva & Adam) wilde de Noorderling meer tot lezen (in het Nederlands) stimuleren. En wel door boeken aan te bieden op de werklocatie, volgens het principe: “geef een boek, neem een boek”. Gratis dus.
Annelore vroeg de collega’s van de appgroep of zij misschien nog boeken konden missen. Dat konden de collega’s wel; de boekenkast bij Eva & Adam puilt inmiddels uit en er wordt druk geleend en gelezen.

En zo rolden er meer succesverhalen over de borreltafel bij de Meeuw.
Vera Slop (Prisma) gooide er zelfs ter plekke een app-request uit: “Een wekelijkse wandeldame voor een licht verstandelijk beperkte vrouw op leeftijd”. Binnen een slokje en een toastje kwam al een eerste reactie binnen. Het levende bewijs dat de “100% Noord-app” volop bruist en de Noorderlingen nog meer samen brengt.

Door: Pim Besselink

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.