Vrijwilliger login

Bel De Sociale Maatschap: (020) 435 45 55
Minister van VWS, Hugo de Jonge, op bezoek in Amsterdam-Noord!
Bel De Sociale Maatschap: (020) 435 45 55
Minister van VWS, Hugo de Jonge, op bezoek in Amsterdam-Noord!

Minister van VWS, Hugo de Jonge, op bezoek in Amsterdam-Noord!

Op uitnodiging van Marian Kaljouw (Nederlandse Zorgautoriteit) kwam minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in Amsterdam-Noord langs bij Beter Samen in Noord.

Hij kwam op bezoek in Noord om te horen hoe o.a. huisartsen, de gemeente, Stichting Doras en verzekeraar Zilveren Kruis samenwerken om de zorg aan mensen te verbeteren en de stijgende vraag naar zorg in de regio goed op te vangen. En daar hoorde Gezond Noord van Doras natuurlijk ook bij!

Na de gezamenlijke lunch in de prachtige Krijtmolen is hij, samen met Els Annegarn (Doras), op de fiets met een wat kleinere delegatie naar het huis van Simone gegaan, één van de ervaringsdeskundigen van Gezond Noord. Simone had drie jaar geleden nog erg veel zorg nodig maar is door de Gewichtige Dames, de loopgroep én erg veel discipline 60 kilo afgevallen en heeft zij een sterk lijf gekregen. Ze komt haast niet meer bij de huisarts. En dat is wel eens anders geweest.

Door contact met Eropaf van Doras is uithuiszetting voorkomen, zijn de schulden opgelost en heeft ze nu rust omdat ze bij Florijn Civiel Bewind onder bewind staat.
Simone helpt nu andere mensen bij een eerste stap richting een Gezonde Leefstijl. Een mooier voorbeeld had de minister haast niet kunnen hebben! Hij was dan ook erg onder de indruk en vindt Gezond Noord een prachtig project.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.