Vrijwilliger login

Bel De Sociale Maatschap: (020) 435 45 55
Miloud over Stress Sensitief Werken (SSW)
Bel De Sociale Maatschap: (020) 435 45 55
Miloud over Stress Sensitief Werken (SSW)

Miloud over Stress Sensitief Werken (SSW)

In 2018 is een aantal hulpverleners gestart met Stress Sensitief Werken, een training die is ingericht om men in hun kracht te zetten. SSW bleek van zo veel waarde in de dienstverlening dat sindsdien de hele organisatie van De Sociale Maatschap is getraind. Hulpverleners zijn opgeleid om zelf trainingen te geven en de training wordt gegeven aan collega’s van andere organisaties, waaronder alle buurtteamorganisaties in Amsterdam. Vandaag deelt Miloud Draouy zijn ervaringen.

Eerste lichting

Miloud Draouy behoort naar eigen zeggen bij het meubilair van De Sociale Maatschap. Dit is de organisatie achter Doras, PuurZuid, Buurtteam Amsterdam Noord en Buurtteam Amsterdam Zuid. Hij is werkzaam bij Team Vroeg Erop Af, maar ook als trainer preventieve budgetconsulent voor statushouders in Amsterdam. Miloud behoort tot de eerste lichting die ruim drie jaar geleden de basistraining en mastertraining volgde. Voor Miloud was dit een echte eye-opener. Het frustreerde hem namelijk ontzettend als hij zijn cliënt een kleine opdracht had gegeven, maar die de volgende afspraak niet voltooid was.

Zelf uitputting

“’Waarom doet de cliënt niet wat ik je vraag? Waarom lukt het mij niet om de Amsterdammer te motiveren?’ vroeg ik mijzelf vaak af. Ik was druk met uren stoppen in het motiveren van cliënten, waardoor ik zelf uitgeput raakte.” Dankzij de SSW training is dit veranderd. “De Stress Sensitief Werken methode biedt je ruimte en daardoor neem je ook echt de ruimte”, legt Miloud uit wanneer hem gevraagd wordt wat de training hem geboden heeft.

Begrip tonen

Nu werk ik zodat iemand zijn eigen motivatie kan creëren. Ik vergelijk het altijd met ritsen: Je moet iemand de ruimte geven om te kunnen aansluiten, anders lukt het niet.” Daarom raakt Miloud niet meer gestrest, en wordt hij niet meer teleurgesteld. In plaats daarvan toont hij begrip. “Inleven en aansluiten, zo noem ik dat. En mocht het niet lukken, doen we een stapje terug. Dat hoort bij het leven.”

Ben je benieuwd naar meer ervaringen binnen Stress Senstief Werken (SSW)? Bekijk onze nieuwspagina.

Wil je meer informatie over trainingsdata? Mail dan naar Suzanne Oehlen s.oehlen@buurtteamamsterdamzuid.nl en/of Marieke Jansen m.jansen@buurtteamamsterdamnoord.nl.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.