Vrijwilliger login

Bel De Sociale Maatschap: (020) 435 45 55
Marlon over Stress Sensitief Werken (SSW)
Bel De Sociale Maatschap: (020) 435 45 55
Marlon over Stress Sensitief Werken (SSW)

Marlon over Stress Sensitief Werken (SSW)

Stress Sensitief Werken (SSW) is sinds de zomer van 2018 een begrip binnen De Sociale Maatschap. Deze training is ingericht om mensen in hun kracht te zetten. Het bleek van zoveel waarde binnen de dienstverlening dat de gehele organisatie is getraind, en nu ook de buurtteammedewerkers in Amsterdam deze training volgen. Wat maakt deze training zo waardevol? De komende weken delen verschillende deelnemers hun ervaring. Dit keer is Marlon van Bekkum aan het woord.

Ongeveer twee jaar werkt Marlon bij Buurtteam Amsterdam Nieuw-West. Ze maakte de carrièreswitch van het vastgoed naar de maatschappelijke dienstverlening, en werkt nu in team Vroeg Eropaf (VEOA). Dit team benadert mensen met betalingsachterstanden in o.a. de huur of de zorgverzekering en belt soms bij hen thuis aan om hulp te bieden. “Ik zocht meer zingeving in mijn werk, en dat vind ik in dit werk. Ik voel mij hier beter op mijn plek.”

Aan de deur

“Het belangrijkste middel dat mijn team en ik hebben, is onze communicatie.” Team Eropaf krijgt een signaal van de gemeente als er een betalingsachterstand is. Vervolgens benadert dit team het betreffende huishouden. In eerste instantie door middel van een brief. Mocht dit niet baten, dan gaat het team erop af. “We staan onverwacht bij de Amsterdammer voor de deur, en daar zit lang niet iedereen op te wachten.”

Geen vooroordelen

Marlon doelt op de schaamte die er vaak is als mensen geldproblemen hebben. “Door de training zie ik nog meer het belang van een oordeelvrij eerste contact met een Amsterdammer. Dit levert zoveel meer op dan wanneer je, soms onbewust, met een of meerdere vooroordelen een gesprek ingaat. Daarnaast kost het minder energie.” Marlon en haar collega’s zijn unaniem enthousiast over de training Stress Sensitief Werken, zo vertelt Marlon. “Samen met twee collega’s heb ik inmiddels de Mastertraining van SSW gevolgd, dit heeft mij nog meer handvatten gegeven om te sturen richting zelfsturing bij de Amsterdammer.”

Contact

Wil je weten wat een Mastertraining inhoudt? Neem contact op met Suzanne Oehlen s.oehlen@buurtteamamsterdamzuid.nl en/of Marieke Jansen m.jansen@buurtteamamsterdamnoord.nl.

Ben je benieuwd naar meer ervaringen binnen Stress Sensitief Werken (SSW)? Bekijk onze nieuwspagina.

 

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.