Vrijwilliger login

Bel De Sociale Maatschap: (020) 435 45 55
Lintje voor onderneming met groot hart voor Noord
Bel De Sociale Maatschap: (020) 435 45 55
Lintje voor onderneming met groot hart voor Noord

Lintje voor onderneming met groot hart voor Noord

Voor het Noord-Amsterdamse bedrijf Winclove Probiotics kon het jaar niet beter beginnen: afgelopen dinsdag 8 januari mocht men een lintje in ontvangst nemen. Niet meteen uit handen van de koning, maar wel uit handen van Renate van Hulten van Stichting Doras. Dat mag als zeker zo eervol worden beschouwd, want het lintje staat voor “De meest maatschappelijk betrokken ondernemer van Amsterdam Noord”. Een officiële eretitel van MKB-Nederland.

Winclove Probiotics, opgericht in 1991, steunt al tijden landelijke, maar nu ook lokale, sociale projecten.
Zo is Winclove “chari-actief” in Noord bij initiatieven als “Hebben en Houwen”, “Stadslandbouw Noordoogst”, “Praat je fit”, “Kerstpakketten voor Taalmaatjes” en nog een aantal sociale activiteiten van Doras.
Samen met projectgroep “Hebben en Houwen” vond Doras het dan ook tijd worden om Winclove in het zonnetje te zetten.
Een aanvraag voor een erelintje bij het MKB werd direct gehonoreerd, alleen de overhandiging ervan had wat meer voeten in aarde. Toen Doras-medewerkers het lintje aan Winclove wilden uitreiken, stonden ze voor een dichte deur. Het hele bedrijf zat namelijk al in het zonnetje… in Torremolinos.

“Dat is typisch Winclove”, zegt Ans Kristians, medewerker van het eerste uur. “Sociaal, ook voor de medewerkers. Wie gaat er nou met 65 man een lang weekend naar Torremolinos”.
“Het is ook een bedrijf met een mooi doel”, vervolgt ze, en passant de bedrijfsfilosofie uitleggend. “Pieter Pekelharing, de oprichter, is dit echt begonnen met het idee dat hij iets goeds kon verrichten voor mensen.
Wat we hier doen is goede bacteriën selecteren en samenstellen tot middelen die ziektes kunnen voorkomen. Probiotica dus. Want de kiem van ziektes ligt vaak in een uit balans geraakte bacteriehuishouding. Met name in de darmen. Die balans kun je herstellen met probiotica.
Onze wetenschappelijk medewerkers ontwikkelen ze zelf, samen met universiteiten en academische ziekenhuizen. Ook internationaal. Het wetenschappelijk bewijs voor de werking van probiotica groeit met de dag. En daardoor groeit ook de markt als kool. We zitten al in China en de Verenigde Staten met levensgrote orders”.

Een commercieel bedrijf met een sociale missie, zo kun je Winclove misschien het best typeren. En die missie is dus ook in Noord op bijna elke straathoek merkbaar. Mede dankzij Ans Kristians. Zij stuurde aan op steun aan Noord, waar nog veel armoe achter de deuren schuilt en stelde een aantal welgekozen doelen voor. Huidig directeur Maarten Pekelharing zette er enthousiast zijn stempeltje op, dat uiteindelijk tot het lintje leidde.
De uitreiking daarvan heeft inmiddels plaatsgevonden in de kantine van Winclove, waar opvallend veel zongebruinde koppen glommen van trots.
Amsterdam Noord glimt met ze mee.

 

Door: Pim Besselink

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.