Vrijwilliger login

Bel De Sociale Maatschap: (020) 435 45 55
Gezocht: gappies, buddy’s en maatjes in Amsterdam-Noord
Bel De Sociale Maatschap: (020) 435 45 55
Gezocht: gappies, buddy’s en maatjes in Amsterdam-Noord

Gezocht: gappies, buddy’s en maatjes in Amsterdam-Noord

Deze maand slaat Stichting Doras samen met andere maatschappelijke organisaties uit Amsterdam-Noord de handen ineen: we zoeken gappies, buddy’s en maatjes voor mensen die het nodig hebben. 

Maatjes zijn voor veel mensen onmisbaar. Tien procent van de mensen in Amsterdam-Noord leeft in sociaal isolement, zoals eenzame ouderen, nieuwkomers, kinderen met ernstig overgewicht, alleenstaande moeders of mensen met een licht verstandelijke beperking. De vrijwilliger, het ‘maatje’, vormt voor hen de brug naar de samenleving. Ze komen weer onder de mensen of oefenen de Nederlandse taal.
Onderzoek heeft uitgewezen dat het hebben van een maatje ertoe kan bijdragen dat de maatschappelijke positie van iemand verbetert. Ook leidt het tot meer zelfvertrouwen, een positievere blik op de toekomst en een verruimde leefwereld.

Muzikale speeddate op de pont

Helaas zijn er structureel te weinig maatjesvrijwilligers in Amsterdam-Noord. Daarom vragen wij deze maand de aandacht met één gezamenlijke boodschap: word een maatje – gappie, buddy, amigo, vriend – voor iemand bij jou in de buurt! Zo hangen door heel noord posters. Ook spelen de campagnebekers ‘Geniet, maar drink met je maatje’ een rol tijdens events als het Noorderparkfestival en Banne Bruist. De kick-off van de campagne is op donderdag 5 september, in samenwerking met het GVB. Op de plek waar straatarm en steenrijk elkaar ontmoeten: op het dek van de pont tussen Amsterdam Centraal en NDSM-werf. Een muzikale speeddate, met Massih Hutak op het bovendek.

Alle beetjes helpen

Hoe mooi zou het zijn als noorderlingen die het goed hebben een paar uurtjes vrij maken om zich in te zetten voor buurtgenoten die financieel of sociaal minder bedeeld zijn? Je hoeft niet alles voor iemand op te lossen. Het is vooral belangrijk dat je er voor iemand bent of net dat beetje extra ondersteuning biedt. Dat kan op veel verschillende manieren. Alle beetjes helpen. Wat iemand ook kiest: warmte, humor, aandacht, tijd, respect en begrip staan altijd centraal. Er is altijd iemand die jouw hulp goed kan gebruiken. Want alleen samen zijn we Noord.

Vind hier een maatjesproject dat bij jou past: www.vca.nu/maatje.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.