Vrijwilliger login

Bel De Sociale Maatschap: (020) 435 45 55
Gemeente Amsterdam op bezoek bij Doras
Bel De Sociale Maatschap: (020) 435 45 55
Gemeente Amsterdam op bezoek bij Doras

Gemeente Amsterdam op bezoek bij Doras

Vandaag waren Ronald Venderbosch, Harro Hoogerwerf, Calijn den Nieuwenboer en Nel Winkel van Gemeente Amsterdam te gast bij Doras.

Tijdens dit bezoek werden zij meegenomen in het traject dat onze cliënten dagelijks doorlopen. Van dreigende ontruiming tot de hulp van crisisdienst Eropaf, schuldhulpverlening en maatschappelijk werk, onder bewindstelling en het deelnemen aan projecten die wij aanbieden. Ook de gevoelens werden belicht die cliënten in het traject ervaren: schaamte, paniek, stress en zelfs depressieve klachten.

En wie kan er beter vertellen over de hulpverlening dan een ervaringsdeskundige? Daarom maakten Ronald, Harro, Calijn en Nel kennis met Simone. Zij vertelde hoe zij bij Doras terecht is gekomen en hoe wij haar helpen om haar doelen te bereiken: schuldenvrij, zelfstandig worden, afvallen in gewicht en weer een doel in haar leven krijgen.

En dat met al veel succes! Ze staat nog wel onder bewind, maar is door haar eigen inzet en hulp van Doras al 60 kilo kwijtgeraakt, heeft haar woning weten te behouden, kan eindelijk haar zwembadabonnement betalen en heeft weer een doel: buurtbewoners die hetzelfde meemaken helpen. Hierom is zij nu ervaringsdeskundige bij Gezond Noord, vrijwilliger bij o.a. Noord voor Elkaar én heeft zij beweeggroepen opgericht.
Het was mooi om te zien hoeveel indruk haar verhaal maakte aan de gemeente!

Deze dag heeft de gemeente een goed beeld gekregen van wat wij in de wijk doen, met daarbij de brede netwerken die wij inzetten om buurtbewoners die hulp nodig hebben te bereiken en te helpen.

We gebruiken cookies om onze site gebruiksvriendelijker te maken. Door onze site te gebruiken accepteer je cookies.